Kurser och cirklar

Om inget annat anges görs anmälan till kurser och cirklar här (ange i formuläret vilken kurs/cirkel du anmäler till).


Kurser våren/sommaren 2023

 

 facebook_tavlingslydnad_2023_varen_sommaren_x_02

 


 

sökkurs

 


 

facebook_valpkurs_2023_varen_x_02


 

 meja Lee hoppar

 


 

Medlemskap i Brukshundklubben är obligatorisk på våra kurser. 

 

Vårt utbud av kurser

Kursbeskrivningar

  • Valpkurs: En kurs för nybliva hundägare med syfte att uppnå vardagslydnad för valpar. Ålder: 3 – 6 månader.
  • Allmänlydnadskurs: Grundkurs i vardagslydnad. Kursen ger bra grund för allmänlydnad men även för fortsatt arbete med hund.Ålder: 7 månader 
  • Tävlingslydnadskurs:Kurs för dig som har för avsikt att tävla, eller redan tävlar, i lydnad med din hund. Krav : Fungerande linförighet, inkallning och god kontakt mellan hund och förare. Ålder: 10 månader –.
  • Spårkurs: Grundkurs i spår. Man får lära sig att lägga ut och gå spår av olika svårighetsgrader. Även de som spårat tidigare är välkomna!
  • Agilitykurs: Nybörjarkurs i agility. Hunden kommer att få lära sig alla hindren, från grunden och även prova på enklare kombinationer. Krav: Hunden måste ha fyllt minst 12 månader och vara frisk. Hunden ska kunna vara lös bland andra hundar och ha en god grundlydnad. Ålder : 12 månader –.
  • Ringträningskurs: Här får man lära sig hur det går till på utställning och träna på att visa upp sin hund, både i ringen och på bordet.
  • Sökkurs: Grundkurs i skogssök. Här får man lära sig att söka efter personer i skogen och bland ruiner.Krav: God grundlydnad! Fungerande inkallning.

Kostnaden för våra kurser är 600:- om inte annat anges. 

Hundarna måste vara vaccinerade mot parvo och valpsjuka. Vaccinationsintyg skall visas upp vid kursstart. Åldersgräns för förare är 12 år om inte annat anges. 

Medlemskap i Brukshundklubben är obligatoriskt på ovanstående kurser!

Köpa hund kurs: För dig som funderar på att skaffa hund och vill veta lite mer. Raskunskap, hundars mentalitet och förberedelser inför köpet. Kostnad: 200:- Deltagarantal: Obegränsat antal.


Våra kurser bedrivs i samarbete med 

logo

Våra träningskvällar

Ridhusträningen är slut för sösongen och vårens träningar utomhus har inte dragit igång än, men inforamtion och värdlista uppdateras inom kort.

Välkommen att träna på våra öppna träningar på brukshundklubben, torsdagar mellan 18-19

Som medlem i Vilhelmina Brukshundklubb finns möjligheten att träna tillsammans med andra klubbmedlemmar och allt blir ju så mycket roligare när man gör det tillsammans!

Under våra öppna träningar finns nästan alltid en värd till hands om man behöver hjälp med enklare saker. Kanske vill du träna din hund att vara med andra hundar och/eller människor, få hjälp med något tävlingsmoment, kommenderingsträning mm. 

OBS! Vid alla våra träningstillfällen ska hunden hållas under kontroll. Om du är osäker på om din hund drar iväg för att göra annat, hälsa på andra hundar osv. så ska den vara kopplad. Oavsett hur snäll din hund är så kan det vara obehagligt för andra hundar och förare med hundar som springer fram. Om du vill genomföra någon specifik övning där hunden behöver vara lös, prata med värden för att se om det går att lösa på ett bra sätt. 

Alla nya som gamla medlemmar är välkomna!

 

Värdlista 2023

v. 22 Lovisa E

v. 23 Helene M

v. 24 Katrin E

SOMMARUPPEHÅLL

v. 33 Maria J

v. 34 Helene M

v. 35 KLUBBKAMP

v. 36 Lotta S

v.37 Rosie M

v.38

v.39 Carolina L

 


VI BER ER ALLA ATT VISA HÄNSYN MOT ERA HUNDKOLLEGOR OCH DÄRMED RASTAR ER HUND UTANFÖR KLUBBENS OMRÅDE ELLER INNAN NI GÅR IN OCH TRÄNAR I STALLET!

Gräsklipparlista

Gräsklipparlista 2022

v.23 Lovisa

v.24 Camilla

v.25 Lotta

v. 26 Helene

v.27 Emelie

v. 28 Lovisa

v. 30 Frida

v. 32 Carolina

v. 33 Maria

v. 34 Katarina

v. 36  

Ni ansvarar själva att byta med någon annan om ni inte har möjlighet att klippa
gräset under den vecka ni blivit tilldelad. Självklart går det att byta/fråga någon som inte redan står på listan också 😊

När vi har klipparvecka så kan vi även kolla hur de ser ut i klubbstugan (golven och soporna). Bensindunkar finns inne i boden och de måste tankas upp när man märker att det börjar ta slut. Tanka upp gräsklipparen efter det att du har klippt klart!

Slang för att spola av klippaggregatet finns på stugväggen.

Blir det några problem med gräsklipparen kontakta Lovisa, 070-557 70 71